Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με πολύ ενθουσιασμό και κέφι ξεκίνησαν οι μικροί φιλοξενούμενοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, για την εκδρομή τους την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.               Πιο συγκεκριμένα, οι παιδαγωγοί – εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων οργάνωσαν εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού και στη Λίμνη Κάρλα στα Κανάλια Μαγνησίας.

Τα παιδιά με τις παιδαγωγούς τους, αναχώρησαν το πρωινό της Παρασκευής με εκδρομικό λεωφορείο με πρώτο προορισμό το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού ΚΕ. ΜΕ. ΒΟ., όπου εκεί τους περίμεναν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, προκειμένου να ξεναγήσουν τα παιδιά και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα» το κάλεσμα του Ηταύρου» και σχετικό με τη λίμνη Κάρλα.  

Με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια ερωτήσεων με εικόνες και ήχο, βιντεοπροβολή, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι για παιδιά, τα ίδια αποτύπωσαν τις εικόνες, που τα εντυπωσίασαν με ζωγραφική. Tα παιδιά γνώρισαν τη σημασία της λίμνης στο κοινωνικό και οικονομικό «γίγνεσθαι» της περιοχής. Ο κατάλληλα διαμορφωμένος και άρτια εξοπλισμένος χώρος του Μουσείου προσέφερε στα παιδιά δραστηριότητες, ενώ τα βοήθησε να ταξιδέψουν και στο κόσμο της Μυθολογίας, γνωρίζοντας τον θρύλο του στοιχειού της λίμνης, τον Ήταυρο, τα έφερε σε επαφή με ομοιώματα ψαράδων, καθώς και ομοιώματα καλυβών, το κάρλιο καράβι και με πρωτότυπους τρόπους αλιείας, που εκτίθενται μέσα σε νερό πολύ παραστατικά.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων απονεμήθηκε αναμνηστικό κάδρο από τον πρόεδρο του Δ/Σ κ. Σωτήρη Γκανάτσιο, το οποίο προστέθηκε στις ήδη όμορφα διαμορφωμένες εντυπώσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις όλων  από την επίσκεψη στο χώρο.

   Ακολούθησε επίσκεψη στο Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου, που παρουσιάζει ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η ξενάγηση εκεί έγινε από τον εφημέριο του Ναού, πατέρα Σκοπιανό Αθανάσιο. Τα παιδιά παρατήρησαν το εσωτερικό του Βυζαντινού ναού, που είναι κατάγραφο με τοιχογραφίες, που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές, ενώ εξωτερικά οι τοίχοι είναι γεμάτοι με χαράγματα, που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή των καναλιωτών ψαράδων. Το εκκλησάκι βρίσκεται στην άκρη της λίμνης. Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν στο χώρο, ενώ έπαιξαν με παιχνίδια ατομικά και ομαδικά.

   Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη των παιδιών στα αναχώματα της λίμνης Βοιβηίδα – Κάρλα, όπου τα παιδιά γνώρισαν τα πτηνά, που φιλοξενούνται εκεί, όπως πάπιες, κύκνους, γλάρος και άλλα.

   Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων μέσω του ΕΣΠΑ για τα παιδιά, που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, υπενθυμίζεται στους γονείς των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών ότι αυτή την περίοδο, πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εναρμόνιση οικογενειακής κι επαγγελματικής ζωής 2021-2022, που τους δίνει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής στο ΚΔΑΠ. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια στη συμπλήρωση της αίτησης το προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων είναι στη διάθεσή σας. 

Τηλ. επικοινωνίας, 24210 91316

Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία


   


 

 

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης