Συνέργεια του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου

Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου, κα Χριστίνα Μπουγάνη .

Κατά την συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στον Ξενώνα Αστέγων και στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνεργασίας των δυο υπηρεσιών,  ώστε να μπορούν τα άτομα που διαμένουν στον Ξενώνα, να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα δωρεάν, ύστερα από έγγραφο αίτημά τους.


Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου -Πράξη «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί έργο του ολοκληρωμένου προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Βόλου. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργεία του το Μάρτιο του 2018, εξυπηρετώντας άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Βόλου και αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδες ανάγκες διαβίωσης και έχουν ανάγκη από φάρμακα. Βρίσκεται  στην Τοπάλη 14.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο,

24210 91614

ή στο email 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ώρες επικοινωνίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 με 20:00.

 

 

Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

Συνοδή Γρίβα,   Δούκα Ελένη,   Παρίση Ιωάννα 

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης