Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Δελτίο τύπου για συμμετοχή σε Διαδραστικό σεμινάριο της «Emfasis Foundation» του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου» 

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και της «Emfasis Foundation», Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, πραγματοποίησαν Διαδραστικό Σεμινάριο με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Αρχικά, έγινε ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου, αναφορικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις  ένταξης  στον Ξενώνα, αλλά και γενικότερα για το φαινόμενο της αστεγίας στο Βόλο. Επίσης, συζητήθηκαν οι παροχές  που προσφέρονται στους ωφελούμενους, όπως  σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του έργου της «Emfasis Foundation», η οποία είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και δραστηριοποιείται (κυρίως στην Αθήνα) με  ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους (άστεγοι, άνεργοι, κάτω από το όριο της φτώχιας, με προβλήματα διαφόρων εξαρτήσεων, μετακινούμενων παιδιών στο δρόμο – street connected children κ.α.) που διαβιούν κυρίως σε κατάσταση δρόμου ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Εφαρμόζει τις αρχές του Εργασία στο Δρόμο (street working)  και προσεγγίζει, στηρίζει και ανακουφίζει με  τα κλιμάκια των Streetworkers εθελοντών της,  παρέχοντας ανθρωπιστική συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη.

Η Διαδικτυακή αυτή συνάντηση έδωσε την ευκαιρία και στους δυο φορείς για ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και απόψεων που σχετίζονται με το φαινόμενο της αστεγίας. Στο κλείσιμο της συνάντησης, τονίστηκε και από τις δυο πλευρές η ανεκτίμητη αξία που έχει η διάδραση και η συνέργεια μεταξύ των δομών και υπηρεσιών και συμφωνήθηκε η δια  ζώσης συνάντηση και η μελλοντική συνεργασία.

Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

Θεοδωροπούλου Βησσαρία, Κοινωνική Λειτουργός

Δούκα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός

Ιτούδη Βαρβάρα, Διοικητικός Οικονομικός Υπεύθυνος

 


Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Για πληροφορίες

σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει

στο 24210-91614

στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

 

 

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης